Brandnetelsoep


Voor 6 personen

Ingredienten:
- een vergiet vol verse brandneteltopjes
- 2 middelgrote aardappelen
- 50 gram boter
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 1 liter bouillon (groente- of kip)
- 4 hardgekookte eieren
- zout, peper

Bereiding
Was de brandnetels onder de hete kraan om de prik eraf te halen.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Hak de ui en de knoflook fijn.
Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui en de knoflook gedurende 10 minuten. Laat ze niet bruin worden. Doe de brandnetels erbij en de aardappels en roer alles goed door elkaar. Schenk de bouillon in de pan en laat de soep een uur zacht pruttelen. (een half uur is volgens mij ook prima, scheelt weer gas)
Kook in de tussentijd de eieren hard en scheid de dooiers van het wit. Prak de dooiers grof. Het eiwit kun je in een salade verwerken.
Pureer de soep, breng hem op smaak met zout en peper en dien hem heet op met in elke kom een flinke lepel 'mimosa' (het geprakte eigeel)

(uit: Van nature. Ria Loohuizen. Amsterdam 2009)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten