Brandnetel ovenschotel (4 personen)

Benodigdheden
350 gram jonge brandnetel toppen of bladeren (gewassen en kleingesneden)
2 eetlepels olie
1 grote ui (in blokjes)
150 gram kaas (geraspt)
125 gram gekookte zilvervliesrijst of gierst
4 eieren
4 eetlepels room (ongezoet)
8 eetlepels melk

Bereiding
Zet de uitjes aan in wat olie en voeg de brandnetels toe. Even laten sudderen tot de brandnetels gaar zijn. Maak op smaak met wat peper, zout of bouillonpoeder.
Kluts de eieren met room en melk door elkaar en voeg wat zout toe.

Roer rijst (of gierst), eier-mengsel, brandnetels en de helft van de geraspte kaas door elkaar en schep het in een ingevette ovenschaal. Strooi de rest van de kaas eroverheen en zet de schaal in een flink warme oven (200-220 C). Laat de schaal ongeveer 20 minuten in de oven staan totdat de kaas mooi gesmolten is. Versieren met wat peterselie (of gedroogd zevenblad) en serveren met een tomaten- of wortelsalade.

http://www.kruidenvrouwtje.nl/pan/brandnetel.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten